Lopássorozat indult, pedig értékeink biztonságáért mi magunk tehetjük a legtöbbet

Életmód - szerző: HH

Több helyről is érkezett jelzés az elmúlt hetekben, miszerint lába kélt az udvaron, teraszon hagyott értéktárgyaknak. Volt, ahonnan könnyűfém felnit, és nem egy esetben agancsot loptak el, mely díszként a falra volt szerelve. Nem lövünk mellé, ha kijelentjük: nem Soros György és nem is migránsok lopták el az ötezer forintért leadható trófeákat.

 

Szerszám, gép, egyéb értéktárgy is veszélyben van, kiváltképp, ha mi magunk könnyítjük meg a betörő dolgát. Sokszor kitárt kapukkal, zár nélküli ajtóval a tárolónkon vagy hívogatóan az udvaron hagyott értékeinkkel várjuk a betolakodót, pedig vagyonunk védelmében mi magunk tehetjük a legtöbbet.

 

Egy magasra szerelt mozgásérzékelős lámpa, egy biztonsági kamera kényelmetlen környezetet teremt a betörőnek, egy megfelelő méretű biztonsági zárral pedig nem szívesen bajlódik a kártékony vendég. Autónkat a garázsban, udvarban is tartsuk zárva, ha van, kapcsoljuk be a riasztót.

 

Az udvarban, az autóban ne hagyjunk éjszakára értékeket, lakásunk ajtaját pedig zárjuk be mielőtt lefekszünk aludni. Figyeljünk szomszédaink házára és ne átalljuk őket is erre kérni, ha elmegyünk otthonról. Ha az utcában gyanúsan nézelődő vidékiket látunk, értesítsük bátran a rendőrséget: a szervezet közpénzből hivatott biztonságunkat szolgálni!

 


Ha hasonló esetről van tudomása, látott vagy hallott valamit, hívja a nap 24 órájában elérhető 06/20/488-7900-as telefonszámunkat vagy küldjön SMS-t! Oldalunkon névtelen üzenet küldésére is biztosítunk felületet. Adatait bizalmasan kezeljük, forrásaink védelme érdekében azt harmadik félnek hatósági eljárás során sem adjuk át.