Harmadik lett Harkány a Nemzeti Regattán

Helyi - szerző: HH

Első alkalommal csapott fürdővárosunk a Balaton habjaiba a Nemzeti Regattán. A Petőváry Zsolt vízilabdázóval és Nagy Csabával  erősített harkányi csapat a vasárnapi döntőben két hazai pályás, balatoni települést követően a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 

 

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon szombaton és vasárnap rendezték meg a Nemzeti Regattát, ahol ötvenegy hazai település mutatja be értékeit és vetette össze tudását. Városunk – aki a Harkányi Turisztikai Egyesület szervezésében jutott a siófoki rendezvényre – sárkányhajóban és főzés terén is megmutatta tudását. Első helyen a döntőbe jutva vitorlások viadalában harmadikak lettek, az elnyert 200 ezer forintot településmarketingre lehet fordítani.

 

Idén harmadszor rendezte meg a Balatoni Hajózási Zrt. Siófok főtámogatásával a Nemzeti Regattát, ahol a résztvevő települések csapatai – számos hírességgel, sportolókkal, művészekkel kiegészülve – egyforma hajókkal és profi kormányosok vezetésével indultak a vitorlásversenyen. A rendezvény részeként a Sió-csatorna torkolatában sárkányhajós futamokat is tartottak.

 

Megmérettetések zajlottak a gasztronómia terén is. Az ország különböző területeit képviselő falvak és városok csapatai helyi specialitásokat készítettek, amit zsűri értékelt és a közönség is megkóstolhatott.

 

A települések standjaikon saját kulturális és gasztronómiai kínálatukkal várták a vendégeket, a színpadon pedig a hagyományőrzőktől a néptáncegyütteseken át a sztárzenekarokig több műfajban szórakoztatták a közönséget a fellépők, egyebek közt Király Viktor, Vincze Lilla, a Kowalsky meg a Vega. Fellépett a TNT és a bordalokat országszerte terjesztő Vivat Bacchus is műsort adott.