Megújul a Siklósra vezető kerékpárút

Helyi - szerző: HH

Egy Interreg pályázatnak köszönhetően december közepéig zárulnak azok a munkálatok, mellyel megújul a Harkányt és Siklóst összekötő kerékpárút is. A felújítás nem csak a városon kívüli részeket érinti, Siklós a barátság jeleként vállalta a Szúnyog-tóig terjedő belterületi szakasz önerejének biztosítását is.

 

A horvát-magyar határon átnyúló európai uniós fejlesztési program keretében megvalósuló projekt részeként azt a két várost összekötő kerékpárutat is felújítják, mely állapota az elmúlt években jelentősen leromlott. A pályázat gesztora, Donji Miholjac a határig vezető kerékpárútját építi ki, mely a magyar szakaszhoz csatlakozva a siklósi régiót is hozzákapcsolja az EuroVelo 6 nemzetközi hálózat mintegy 70 ezer kilométeréhez.

 

A horvátok már gőzerővel dolgoznak a Donji Miholjacon kezdődő szakaszon, a magyarországi kivitelezővel a napokban írta alá Siklós a szerződést. A két szomszédos várost érintő beruházás munkálatai előreláthatóan október elején kezdődnek és december közepéig zárulnak. Harkány ebben a pályázatban nem vett részt, de különböző hozzájárulásokkal támogatta az infrastrukturális beruházás megvalósíthatóságát.