13+1 ok, hogy miért jöttök idén is Harkányba

Életmód - szerző: HH

Nem az év fő célpontja lesz, az tény, de idén is eljössz Harkányba. Eljössz, mert nem bonyolult és voltál már otthon eleget. Eljössz, mert van itt tavalyról valami, aminek megint részese akarsz lenni. Eljössz, és akkor majd megint elmondod, hogy miért vagy itt. A többieknek addig leírjuk, mit mondtál tavaly.

 

 

1. ok, a strand

Kevés helyen találsz zöldterületen, fák között fekvő hideg- és melegebb vizes valamint sportmedencét. Harkány ebben az első, hely van, nem fognak a törölköződre lépni. Márpedig nyáron az ember nem csempén akar napozni. Ezzel fogod meggyőzni a csajod.

 

2. ok, a park

Akár kikapcsoló séta, futás vagy kocogás, esetleg kutyasétáltatás a cél, az őspark árnyékos hektárjai kellemes időtöltést biztosítanak. Ezért jöhet a kutyája is.

 

3. ok, a szórakozás

Ha a szabadtéri színpadon vagy valamelyik szórakozóhelyen nincs is épp rendezvény, a napközbeni fürdőzések és regenerálódás után kis kocsikázással minden nap találsz valami bulit. Figyeld meg: Harkány mindig a középpontban lesz, mindenhez egyformán közel. Ezért jössz te.

 

4. ok, a  szabadidő

Amíg a többiek alszanak, van mit csinálnod. Ugyanez a helyzet rossz idő esetén is. Húzás a bogármúzeumba, tényleg jó. Sétahajóztál már a Dunán? Felejtsd el, itt Dráva van, és nem egy gyors karikát mentek üvöltő motorok mellett. Nézzetek vissza, ezekről nemsokára olvashattok még.

 

5. ok, a környék

Sokan a szálláslehetőségek miatt jönnek Harkányba. Kulcsos háztól a négycsillagos szállodáig, olcsótól az elit árakig mindenki megtalálja a kedvére valót, még helyben, foglalás nélkül is. Pécs, Villány és Siklós kínálta attrakciók földrajzi központja Harkány, ahol kiemelkedő szálláskínálat áll a vendégek rendelkezésére. Ezért nem kell aggódni.

 

6. ok, a csajok

Legyen szó egy délelőttről a parkban, egy forró napról a strandon vagy egy esti fagyizásról, esetleg egy bárpultnál töltött néhány óráról, csajozni mindenhol érdemes. Ne feledd: a többi estét járó turista is ismerkedni megy a városba! Ezért lehetsz biztos a dolgodban.

 

7. ok, a barátok

Nézz körbe a haveri társaságodban: valakinek tuti van nyaralója a történelmi fürdővárosban! Kérd el a kulcsot vagy szervezzetek rapidhétvégét és irány Harkány! Nem kell tervezni vagy bevásárolni, csak eldönteni, ki vezet. A többi majd adja magát. Az éjjeli bandázások, új haverok és szerelmek a város forró térkövén, a haverrá lett csaposok garantálják, hogy jövőre visszajössz. Bevált otthoni duma: kitakarítjátok a kecót, lenyírjátok a füvet, és különben is megnézitek, minden rendben van-e. Ezért olyan egyszerű az egész.

 

8. ok, a fociebé

Nincs minden veszve, úgyis megtudod az eredményt, ha máshonnan nem, hát a kiszemelt csaj válla fölött eltekintgetve az étterem tévéjére. Majd másnap délelőtt megnézed a teljes meccset felvételről. Ezért nem maradsz le semmiről.

 

9. ok, a rendezvények

Gyere célzottan a fürdő- vagy szüreti fesztiválra, ha a tömeget szereted, ezekben nem fogsz csalódni. Az idei helyi programok össze lettek rántva, így a hétvégék egyetlen szakában, egyetlen napján sem fogsz unatkozni. Ezért lesz mozgalmas.

 

10. ok, a gyógyvíz

A strandos napokon szinte kötelező átmenni a forró vizes gyógymedencébe. Tudtad, hogy a harkányi víz szinte az egész világon egyedülálló gyógyhatással bír? Ezért nem fáj a derekunk.

 

11. ok, a kaja

A környékbeliek gasztronómiának hívják, a lényeg, hogy rengeteg helyi specialitás van, ami rendre ördög előtaggal bír. Valahol mindig találni ilyet, de ha nem, kérésre tuti, hogy elkészítik akár a gombócot, akár a tüzes tekercset, akár a pörköltet.

 

12. ok, másnaposság ellen

Mindegy, miként végződött a tegnap este. Ha eljutsz a fürdőig, nyert ügyed van: a hideg gyógyvíz generációk óta gyógyítja a másnap hangulatát. Ezért isszuk.

 

13. ok, a menyasszonyod

A fürdő főbejárata előtti szökőkútnál van valami varázslatos. Talán a festői környezet, a park nyújtotta meghittség, vagy az olajszínű szobron megcsillanó világítás hangulata. Ezért itt kéred meg a kezét.

 

+1. ok, a csúszdapark

Mert egy olyan csúszdapark lesz kész júniusban, amilyen nincs még egy a régióban. Se a megyében. És az országban sem nagyon. Ezért lesz az idei nyár más, mint a többi.