2015 a beruházások és fejlesztések éve volt

Életmód - szerző: HH

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Büszkén mondhatom, hogy 2015 a beruházások és a fejlesztések éve volt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban. Egy év alatt számos felújításra és eszközbeszerzésre került sor intézményünkben – ismerteti dr. Péter Iván, az intézmény főigazgatója.

 

 

Az idei évben a Gyógyfürdőkórház életében legjelentősebbnek ítélném meg az ÚMFT Dél-Dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Dunántúli Régióban” című pályázat kereteiben megvalósult Kardiológiai és neurológiai rehabilitációs ambulanciát, illetve a létesítmény új szállodai színvonalú szárnyának, a Harkányi Psoriasis Centrumnak a használatbavételét és üzemeltetését.

 

Kiemelkedőnek mondanám az eszközparkunk bővítését, mely során új DEXA vizsgálóval bővült diagnosztikánk, modern kardiológiai készülékek kerültek beszerzésre, továbbá a szakmai személyzet adminisztrációs tevékenységének megkönnyítésére és felgyorsítására számítógépeket és nyomtatókat vásároltunk.

 

A 2015-ben bevezetett kiegészítő díjak és az eredményes gazdálkodás következtében lehetőségünk nyílt önerőből leszigetelni és leburkolni az „A” épület gyógyvizes medencéjét, felújítani a Központi gyógytorna-fizioterápia egység medencecsarnokához tartozó kiszolgáló helyiségeket, mely során teljes átalakításra és korszerűsítésre kerültek a zuhanyzó és WC blokkok, öltözők, úszómesteri- és raktárhelyiségek, valamint kezelőhelyiségek. Az intézményben több helyen festésre, linóleum- és nyílászárócserére került sor. A beruházások során megszépültek és új televíziókkal bővültek a komfortos szobák, illetve információs blokkok kialakítására került sor, mely a betegeink tájékozódását segítik a komplexumban.

 

Nagy hangsúlyt fektettünk a kapcsolattartásra, melynek fontos részét képezi a szakma folyamatos tájékoztatása az intézményben folyó munkáról, így a háziorvosok és szakorvosok látogatása mellett kórházunk idén is rendszeresen adott otthont professzionális képzéseknek és konferenciáknak. Ezek közül kiemelném az országos színvonalú IV. Harkányi Psoriasis Konferenciát és Országos Betegtalálkozót. Továbbá az Önkormányzattal, a Turisztikai Egyesülettel és a Gyógyfürdő Zrt.-vel való együttműködés eredményeként szakmai hátterét biztosítottuk a Gyermekáldás Hete Harkányban rendezvénysorozatnak, melyen részt vett Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is.

 

A fent említett felekkel összefogva együttesen tudtunk megjelenni kiállításokon (Utazás kiállítás), vásárokon (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, Nyugdíjas Expo) és roadshowkon (Csehország), mellyel lehetőségünk nyílt színvonalas, letisztult és sokoldalú városként bemutatni Harkányt a különböző fórumokon. Úgy vélem, hogy ezzel a jövőben nem csak mi, de a helyi lakosok is jól járnak, hiszen fellendülhet a gyógyvízen alapuló turizmus.

 

Ezúton is szeretném megköszönni a gyógyfürdőkórház minden kollégájának elkötelezettségét és kiemelkedő munkáját, melyet több formában is díjaztunk, így például kihirdetésre kerültek Semmelweis-napkor az Év Dolgozói, karácsonyi prémiumot adhattunk és bevezettük a Zsigmondy díjat.