Április 23.

Gyorshír - szerző: KT

Mindent a mai napról, nem csak harkányiaknak. Mi történt a történelem során ezen a napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Bélákat. A magyar-szláv-német-héber eredetű név jelentése ragyogó, előkelő.

 

Április 23-án történt: 1526-ban I. Szulejmán megindul Isztambulból seregével Magyarország ellen. 1965-ben felrobbantották a Nemzeti Színházat. 1196-ban meghalt III. Béla magyar király. 1564–ban, 52. születésnapján meghalt William Shakespeare angol költő, drámaíró, színész.

 

Ma van a magyar nyelv valamint a könyv és a szerzői jogok világnapja napja.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, 23 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1938-ban mérték Szombathelyen, ahol -5,6 C° volt. A legmelegebbet, 30,6 C°-ot Esztergomben regisztrálták 1995-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós gyógyszertár (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudta, hogy a közhiedelemmel ellentétben Einstein nem bukott meg matematikából? Sőt, 11 éves kora előtt már ismerte az egyetemi fizikatananyagot, latinból és görögből jeles volt, valamint nagyszerűen játszott a hegedűn.