Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Hol van traffipax? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Jánosokat és Pálokat. A héber-görög-latin-orosz eredetű János jelentése Isten kegyelme, Isten kegyelmes. Pál latin eredetű, jelentése kicsi, kis termetű férfi.

 

Június 26-án történt: 1903-ban földrengés pusztít Egerben. 1974-ben először alkalmazzák a vonalkódot. 1977–ben Elvis Presley utoljára ad koncertet. 1991-ben a magyar országgyűlés elfogadja a kárpótlási törvényt. 1997-ben meghalt Israel „Iz” Ka’ano’i Kamakawiwo’ole hawaii-amerikai zenész, énekes.

 

Ma van a kábítószer-ellenes világnap és a kínzás áldozatai támogatásának világnapja.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, 23 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 2011-ben mérték Zabaron, ahol 3,4 C° volt. A legmelegebbet, 35,9 C°-ot Szegeden regisztrálták 1938-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Alma gyógyszertár (Siklós, Harkányi út 55. (Tesco) tel.: 72/579-114).

 

És azt tudta, hogy nagyjából hatezren szavaznak az Oscar nyerteseire? A színészek színészeket jelölnek, a rendezők rendezőket, és így tovább, de minden szavazó szavazhat a legjobb filmre.