Megállt az élet a Liszt Ferencen

Belföldi hírek - szerző: KT

Hajnal óta nem indulnak járatok a Liszt Ferenc nemzetközi reptérről. A Budapest Airport közlése szerint az informatikai rendszer meghibásodása miatt áll a légi forgalom.

 

A 2-es Terminál informatikai rendszerében történt meghibásodás miatt a Repülőtér jelenleg nem indít járatokat. Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük, dolgozunk a hiba elhárításán – írta a reptér 5 óra 42 perckor a közösségi oldalán.

 

08:17 | Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője elmondta, hogy a hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak, egyelőre nem tudják megmondani, mikor szállhatnak fel a gépek, ezért az utasok türelmét kérik. Az érkező járatokat fennakadás nélkül fogadják. Hozzátette: a Budapest Airport Facebook- és Twitter oldalán a legfrissebb információkról folyamatosan adnak tájékoztatást.

 

A Budapest Airport honlapján közzétett információk szerint a késés egyelőre kilenc járatot érint, az eredeti indulási időpont szerint 6 óra és 7.15 között induló járatok közül. Az érintett járatok között van két londoni, valamint egy-egy amszterdami, párizsi, milánói, Tel Aviv-i, eindhoveni, brüsszeli és moszkvai.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.