51 autót rongált meg a piásan vezető rendőrtiszt

Nagyvilág - szerző: HH/MTI

Összesen 51 személygépkocsit rongált meg kedden délután autójával Prágában egy ittasan vezető cseh rendőrtiszt. A kár meghaladja a hárommillió koronát, azaz 35 millió forintot – közölte Andrea Zoulová prágai rendőrségi szóvivő.

 

A tettes, Karel Kadlec korábban a prágai országos rendőrakadémia tanára és magas rangú vezetője volt, akit éppen egy másik, ittasan okozott baleset miatt távolított el tavaly karácsony előtt a rendőrakadémiáról Milan Chovanec belügyminiszter.

 

A rendőrtisztet ittas állapotban elkövetett károkozással vádolják, amiért akár többéves börtönbüntetést is kaphat. Karel Kadlec kedden délután a Vinohrady negyed szűk utcáin hajtott végig, miközben terepjárójával jobbról és balról is folyamatosan nekiütközött az autóknak, és 51 gépjárműben okozott kárt.

 

Miután a rendőrségnek sikerült elfognia, kiderült, hogy ittasság miatt már korábban elvették a hajtási engedélyét, így tulajdonképpen nem is lett volna szabad a volán mögé ülnie. A kórházi orvosi vizsgálat több mint egy ezreléknyi alkoholt állapított meg vérében.