Első helyig meneteltek a harkányi kézisek

Életmód - szerző: HH

Véget ért a Baranya Megyei Kézilabda Szövetség által kiírt férfi felnőtt bajnokság. A Harkány SE kézilabdacsapata 2 éve a bronzérmet a tavalyi bajnokságban már az ezüstöt, most pedig az aranyérmet szerezte meg.

 

 

Ellenfeleink most sem adták könnyen magukat, a pécsi Peac csapata 1 ponttal lemaradva lett a második, de a harmadik Hosszúhetény is csak 2 ponttal végzett utánunk.

 

Az így kiharcolt NBII-ben való indulást azonban nem tudjuk vállalni, de ez a siker újabb motivációt ad a jövőre nézve csapatunknak. Sajnos az ez évi bajnokságban sokan megsérültek, helyettük próbáltunk új játékosokat beépíteni csapatunkba, de az igazi segítség csak majd évek múlva az iskolai DSE, fiatal kézilabdázóinak a csapatba való integrálásával érkezik majd meg. Addig is példát mutatva a gyerekeknek harcolunk egymásért – mondta Molnár Antal szakosztályvezető, hozzátéve: mert ez a csapatsportokban már csak így működik.

 

Férfias küzdelmek, kemény csaták zajlottak a felújított sportcsarnokban januárban is, a téli felkészülési torna alkalmából 8 női és 8 férfi csapat is megméretette magát. A tornán a csapat a vele azonos osztályban játszó Komló és Hosszúhetény együttese ellen hozta a kötelező 2-2 pontot és a szomszéd város, siklósi Pelikán NBII. csapata elleni győzelemmel pedig bebizonyította, hogy akár eggyel magasabb osztályban is megállnák a helyüket fiaink – nem érdemtelenül állnak mindig a dobogón immár több mint egy évtizede. Ezen torna alkalmával sportcsarnokban két fordulót bonyolítottak le, ahol magas színvonalú mérkőzéseket láthattak az érdeklődők és elmondhatjuk, hogy a szervezők sikeresen levezényelték a rendezvény mindkét napját.

 

Júliusban, a XIII. Harkányi Fürdőfesztivál szombati napján megrendezésre kerül a II. Gyógyfürdő strandkézilabda kupa. Ide vár a harkányi csapat mindenkit, akit érdekel ez az igazi nyári sport, akár résztvevőként akár szurkolóként.

 

Itt is szeretném megköszönni Harkányi Város Önkormányzatának támogatását, a Harkány SE és a Sportcsarnok munkatársainak segítségét, munkáját valamint a kézilabda csapat tagjainak és családjaiknak az egész éves kitartását. Találkozzunk nyáron a strandkézilabda mérkőzéseken vagy augusztustól a sportcsarnokban – biztat a szakosztályvezető. A hétvégi díjátadón nem csak Mezei Róbert edzői munkáját ismerték el, a csapat és sporttársak Baksai Tamás polgármesternek, Molnár Antal szakosztályvezetőnek és Horváth Jánosnak, a sportegyesület elnökének is köszönetet mondtak a támogatásért, munkájukért.