Ötcsillagos minősítést kapott Harkány

Helyi - szerző: HH/MTI

Átvehette az ötcsillagos Nemzeti Tanúsító Védjegyet a harkányi fürdő a gyógyfürdő és a strand kategóriában a Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén.

 

A Magyar Fürdőszövetség (MFSZ) a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megbízásából veti alá az ország fürdőit annak a minősítési rendszernek, mely nagyon szigorú feltételeknek megfelelően csillagokkal értékeli az arra jelentkezőket. A harkányi gyógyfürdő a korábbi években már átesett hasonló minőségi vizsgálaton, az akkor elért magas szintet jelző csillagok számát azonban az újabb- és újabb szabályok átírták. Mivel a korábbi legmagasabb minősítés az új rendszerben már kevesebb csillagot jelent, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. ismét kérte a besorolását.

 

Szeptemberben adtunk hírt róla, hogy a számos szempontnak megfelelő értékelést követően – a legmagasabb minősítést jelentő ponthatárt bőven átlépve – a legmagasabb, ötcsillagos besorolásra terjesztették elő a harkányi gyógyfürdőt.

 

A minősítés rendszerében a fürdők különböző fajtái külön elbírálás alá esnek, így a strandok, gyógyfürdők és wellness egységek más és más szempont alapján kerülnek pontozásra. A strandfürdőt korábban vizsgálva hasonló, ötcsillagos minősítéssel terjesztették fel.

 

Az ötcsillagos Nemzeti Tanúsító Védjegyet Harkány a gyógyfürdő és a strand kategóriában is megszerezte.

 

Figyelnek minket

 

Valós idejű adatgyűjtést célzó pilotprogram indul néhány magyarországi fürdőhelyen decemberben a Magyar Fürdőszövetség és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében.

 

Az online felületen keresztül induló adatgyűjtés önkéntes, és első körben 3-5 hazai fürdőben indul, Harkány később csatlakozik hozzá. Alapját az szolgáltatja, hogy jelenleg másfél éves késéssel állnak rendelkezésre a fürdők látogatottságáról statisztikai adatok, így pedig csak utólag lehet elemezni a folyamatokat. A teszthez önkéntesen kapcsolódó – és később is bővíthető számú – fürdők például a látogatottságról, a látogatók nemzetiségéről töltik fel statisztikai adataikat, az MTÜ pedig cserébe olyan elemzést ad, ami segíti az adott fürdőt elhelyezni az adatszolgáltatók körében.

 

Az MTÜ idén nyáron 14 nemzetközileg is eladható fürdő felmérését kezdte el az értékesíthetőség további javítása érdekében, mely között a harkányi fürdő is szerepel. Vizsgálják az infrastruktúrát, a menedzsmentet, a gondolkodásmódot, a humán hátteret, a terveket, hogy milyen a fürdők kapcsolata a helyi szereplőkkel.