Telefonja buktatta le a harkányi kútról elvitt embercsempészt

Baranya - szerző: HH

Telefonján tárolt videók buktatták végleg le az üres autóval igazoltatott ukrán embercsempészt, akit a harkányi benzinkútról vittek el még szeptemberben. A rendőrség most fejezte be a papírmunkát, így az az ügyészségen folytatódik.

 

Többrendbeli embercsempészés, valamint annak kísérlete miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 33 éves ukrán férfi ellen – közölte a hatóság. Mivel felmerült a gyanúja, hogy migránsokat akart külföldre szállítani, a rendőrök még szeptember 15-én késő este a harkányi MOL kúton igazoltatták, amint egy magyar rendszámú, bérelt autót akart megtankolni.

 

A férfi a rendőrségen kötött ki, majd kiderült, hogy már több alkalommal csempészett külföldieket Nyugat-Európa irányába. A bravúrt nem a nyomozók eszköztára, hanem a férfi mobiltelefonjában talált videók hozták, aminek az látható, hogy határsértőket vesz fel Magyarország területén, majd Ausztriába szállítja őket.

 

A rendőrség azt nem közölte, hogy a fuvarokat ki szervezte illetve az ellen milyen eljárás van folyamatban.

 

Az esetről a rendőrség számolt be. Vegye figyelembe, hogy a hatóság önként jellemzően csak a sikeres ügyekről ad hírt, ami a valós közbiztonsági helyzetről megtévesztő képet adhat.