Orbán: nyitva maradhatnak a szerszámboltok, leállítják az oltási rendszert

Belföldi hírek - szerző: HH

A középiskolákra vonatkozó szabályozás fennmarad, az általános iskolákban és az óvodákban is ugyanígy lesz. A bölcsődék egyelőre nyitva maradnak – mondta Orbán Viktor pénteken az állami rádióban.

 

A miniszterelnök a részletekkel kapcsolatban annyit árult csak el, hogy nyitva maradhatnak a tavaszi munkálatokhoz szükséges eszközt árusító boltok.

 

Bezárnak a virágboltok is, de ők hétfőn – nőnapon – még nyitva tarthatnak.

 

A katásoknak nem kell fizetni ebben az időszakban, de hogy mely időszakra értette ezt nem tudni.

 

A szerdán hozott és csütörtökön bejelentett tilalmakkal kapcsolatban az éttermek kiszállításáról és helyben való átvételi lehetőségeiről még mindig nem tudni semmit.

 

Az oltást nem lehet kötelezővé tenni, továbbra is önkéntes marad – ismertette Orbán Viktor. Hozzátette: a terveik szerint június elejére mindenkit beoltanak, de a kórházakban drámai kihívásokra készülnek. Lesz elég ágy és lesz elég ember – szögezte le.

 

Mielőtt a baloldal és a nyugati világ hibáztatásába kezdett jelezte: péntek reggel az oltási rendszer leállításáról döntöttek, mert – mint fogalmazott – a behívások hibái miatt az egész rendszert meg kellett állítani, az adatokat fölül kell vizsgálni. Részleteket nem kérdeztek tőle.