Elmarad az AstraZenecával való tömeges oltás a hétvégén

Belföldi hírek - szerző: HH

Elmarad a csütörtökön bejelentett, több, mint 70 ezer ember AstraZeneca vakcinával tervezett beoltása a hétvégén, mert rendszerszintű problémák léptek fel.

 

Az érintettek később kapják meg a gyógyszert, erről hamarosan értesíteni fogják őket – közölték az operatív törzs pénteki fellépésén.

 

Mindez az után történt, hogy kisebb káosz alakult ki az oltások rendszerével kapcsolatban.

 

Orbán Viktor ugyanis péntek reggel állami rádióban közölte, hogy rendszerszintű problémák miatt leállították az oltások rendszerét, ám a műsorvezetőnő nem tartotta fontosnak erre kitérni. A miniszterelnök szerint van egy telefonszám is, amit ebben az esetben lehet hívni – amire a műsorvezető is rákérdezett -, azt viszont nem tudta megmondani. Ezt követően közzétettek a hivatalos oldalon egy kormányzati tájékoztatást, miszerint

 

Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk.”

 

Nem sokkal később viszont törölték ezt a mondatot. Ezt a zavaros állapotot rendezték a törzs közleményével, mely arra a 70 ezer főre vonatkozik, akik korábban az AstraZeneca oltóanyagról kaptak értesítést. Nekik most várniuk kell a következő SMS-re, a mostani hétvégén nem kapnak oltást.