Ha nincs más megoldás – megszervezték az óvodai felügyeletet

Helyi - szerző: HH

A kormány legutóbbi döntése értelmében abban az esetben, ha az végképp nem oldható meg másként lehetőség nyílik az óvodai gyermekfelügyelet megszervezésére. Mivel a munka mellett néhány család számára végképp nem oldható meg a gyermekek otthoni felügyelete, számukra lehetőség nyílik igénybe venni a szolgáltatást.

 

Zajlik az igényfelmérés, hétfőtől pedig összevont csoportokban szervezik meg a gyermekfelügyeletet a harkányi óvodában – jelezte az Új Harkányi Híreknek Baksai Tamás. Harkány polgármestere emlékeztetett: koronavírus-járvány fertőzési láncának megszakítása érdekében március 8-tól április 7-ig, azaz a tavaszi szünet végéig zárva lesznek az iskolák és óvodák.

 

Hangsúlyozta: ez idő alatt aki teheti fontos, hogy otthon oldja meg a gyermekfelügyeletet. Van viszont, akinek a munkája ezt semmiképp sem teszi lehetővé, az intézkedéssel most rájuk gondoltak. Harkány polgármestere hangsúlyozta: az óvodák bezárásának célja a járvány megfékezése, ezért arra számítanak, hogy valóban csak azok veszik igénybe a kivételes szolgáltatást, akiknek a munkájuk miatt jelent valódi segítséget.

 

Mint kitért rá, sok család átszervezi a szabadásgolásokat, ezért arra számítanak, hogy az idei nyáron nagyobb lesz az igény az óvodai és bölcsődei felügyeletre. Éppen ezért előrehozzák a felújítási munkálatokat, és a most kihasználatlanul maradt helyiségekben elkezdik a szükséges munkálatokat.

 

Megoldott az étkeztetés is, aki igénybe szeretné venni, hétfőn és kedden az óvoda vezetőjénél vagy az iskola titkárságán még jelezheti szándékát. Az adagok átvételével kapcsolatban a hét első napján minden érintett tájékoztatva lesz.

 

friss | Szijártó Anikó, az intézmény vezetőjének tájékoztatása szerint a gyermekétkeztetést szerdától lehet igénybe venni. Az ételt csomagolva naponta 11:30 és 13 óra között vehetik át a jogosultak az óvodában.