Kétszer is jöttek Harkányba a tűzoltók hétvégén

Baranya - szerző: HH

Nem múlt el esemény nélkül a hosszúhétvége Harkányban sem a tűzoltók számára. Egy tűzeset mellett balesetnél is akadt dolguk.

 

Pénteken egy családi ház melléképületében csaptak fel a lángok, ahova a siklósi tűzoltókat riasztották. A mennyezeten levő lámpatestek leolvadtak, valamint a hő károsította a falra szerelt kábelcsövezést, a szekrény tetején tárolt huzaldobok műanyag részeit, bekormozódott a mennyezet és a falak. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Vasárnap az 58-as főúton egy személyautó borult a szántóföldre. A tűzoltók egy porral oltó készülék és gyorsbeavatkozó sugár biztosítása mellett áramtalanította a roncsot. A járműben egy személy utazott, akit a mentőhelikopter kórházba szállított – az esetről itt számoltunk be.

 

A legnagyobb tűz egy pécsi autószalonban volt

 

Hétfő hajnalban Pécsen az egyik Scroll József utcai szalon bemutatóteremében egy autó kigyulladt ki és égett teljes terjedelmében. A pécsi hivatásos tűzoltók öt egységgel vonultak a helyszínre, akik hőkamera segítségével, sugár fedezete mellett felderítették a tűz pontos helyét, majd egy sugárral eloltották.

 

A tűz nem terjedt tovább a személyautóról, azonban a hőhatás károsította a bemutatóterem műanyag berendezéseit, klímáit, nyílászáróit, valamint a teremben a falak és a berendezési tárgyak vastagon kormozódtak és további, a szalonban tartott személygépkocsik is megrongálódtak, műanyagalkatrészeik megolvadtak, belsejük kormozódott.

 

A becsült kárérték miatt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.