Harkányi gyűjtőt is becsapott az internetes csaló

Helyi - szerző: HH

Kamuprofillal árult interneten különböző dolgokat az a férfi, aki ellen egy harkányi feljelentés után indítottak nyomozást a siklósi rendőrök. 

 

A harkányi sértett még december végén vásárolt 27 ezer forintért diafilmeket a szélhámostól, ám azokat nem kapta meg, ezért besétált a rendőrségre. A számla nyomai egy dunaújvárosi készpénzfelvételhez vezettek, amiről viszont kamerafelvétel is készült. Ezt követően már nem volt nehéz megtalálni a 37 éves A. Attilát.

 

Eddig összesen 14 sértettet találtak, akiktől a férfi rendre 20-25 ezer forintot csalt ki, azt ígérve, hogy majd küldi az árut. Nem létező repertoárjában játékoktól a horgászfelszerelésig számos dolog volt. Végül szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsították meg, és miután mindent részletesen bevallott szabadlábon védekezhet.

 

Az esetről a rendőrség számolt be. Vegye figyelembe, hogy a hatóság önként jellemzően csak a sikeres ügyekről ad hírt, ami a valós közbiztonsági helyzetről megtévesztő képet adhat, értékeit elsősorban önnek kell megvédenie!