Naponta akár félezer embernek is segítséget nyújt a sátor

Helyi - szerző: HH

Az önkormányzat úgy készül, hogy május végéig marad a művelődési házban kialakított oltópont – ismertette Baksai Endre Tamás. Harkány polgármestere elmondta, hogy a várható időjárás miatt egy fedett rendezvénysátrat állíttattak a térre, melyet a szolgáltató díjmentesen bocsátott a város rendelkezésére.


 

Baksai Endre Tamás emlékeztet, hogy a művelődési házban kórház által üzemeltetett oltópontra több tucat orvosi praxis betegeit hívják be. Az orvosok, ápolók naponta több száz, olykor félezer személyt is ellátnak – február óta zökkenőmentesen. Nekik mondott köszönete mellett kiemelte: az önkormányzat ugyan csak a helyszínt biztosítja, de a sátorral igyekszik hozzájárulni azok kényelméért, akik felelősségteljesen úgy döntöttek, maguk és környezetük védelme érdekében beadatják a koronavírus elleni védőoltást.

 

A sátor nem csak a következő napok előrejelzése szerint tartósan rossz idő esetén szolgálja a sorban állók kényelmét, hanem a nyári melegben is véd a napsütéstől – az önkormányzat ugyanis úgy készül, hogy az oltópontot május végéig fenn kell majd tartani.