Sok szállásadó nem kérne oltási igazolványt, ha rajtuk múlna

Belföldi hírek - szerző: HH

Ha rajtuk múlna, sok szállásadó nem kérne oltási igazolványt – osztják meg a térségből is egyre többen azt a korabeli állásfoglalást, mely egyfajta polgári engedetlenséget másol – sajnos tekintet nélkül a valóságra.

 

Miután az Emberi Jogok Európai Bírósága is kimondta a hetekben, hogy igenis kötelezővé tehető az oltás a világjárvány idején, sok összeesküvéshívő egy olyan posztot oszt tovább, melyen egy korábbi állásfoglalás részlete van begépelve arról, hogy nem érheti joghátrány a be nem oltottakat. Azt, hogy az ilyen hátrányba nem tartozik bele a kormány által bevezetett és bevezetésre kerülő lehetőségek sora, már elfelejtik hozzátenni.

 

Szerencsére az ilyen döntések nem a szállásadók kezébe van adva, hanem a várhatóan egy héten belül nyilvánosságra kerülő részletszabályok írják majd le, hogy mit milyen feltétellel lehet üzemeltetni vagy igénybe venni. Abba is érdemes belegondolni, hogy hiába nem kér oltási igazolványt egy szállásadó, a kedves vendég semmire sem megy a szabadidejével, ha sem egy múzeumba, sem egy fürdőbe, de még csak egy étterembe sem mehet a plasztikkártya nélkül. Ha pedig van neki, a szállásadó önérzete mit sem számít.