Helyiek számára ingyenes lesz a Szüreti Fesztivál

Helyi - szerző: HH

Számos tervet szőtt Harkány az idei nyárra. Ezek között szabadtéri mozik, éjszakai fürdők és térzene is helyet kapott az idegenforgalmi szezon legnagyobb fesztiválja mellett.

 

A lezárt vagy későn nyíló határok miatt az idei évben a belföldi turizmusra épít a város, ám a különböző rendezvények és programok feltétele, hogy feloldják a koronavírus-járvány miatt bevezetett, hasonló csoportosulásokra vonatkozó korlátozásokat.

 

Amennyiben engedélyezik az ezer főnél nagyobb rendezvényeket, a Szüreti Fesztivál az augusztusi hosszú hétvégén lesz megtartva. Az ezzel kapcsolatos részletek egyelőre váratnak magukra, de az bizonyos, hogy a harkányiak számára ingyenes lesz.

 

Rendszeres programként idén is lesz szabadtéri mozi és a város több pontján – jellemzően éttermek környékén – felcsendül az elmúlt években kedvező fogadtatásban részesült utcazene.

 

Sajátos turisztikai szerepet kap a felújított piac is, ami kézműves vásárnak adhat helyet, valamint a Zsigmondy sétány, melynek színpada a kicsiktől az idősekig számos korosztály számára tartogat programot.

 

A város falain kívül debütál majd a különleges módon feldolgozott Harka legenda. Az előkészületek és stúdiómunkák már zajlanak, az egyelőre színfalak mögött készülő attrakció az ország több pontján kerül bemutatásra ezzel is elérvel azokat a tömegeket, akiket az elmaradt szakmai rendezvények során nem lehetett megszólítani.

 

A programok természetesen nem érnek véget a nyári időszakkal, lehetőség szerint adventi vásár és koncertek, fedett korcsolyapálya és karácsonyi mozi várat magára az év utolsó hónapjában.

 

A részletekről oldalunkon adunk tájékoztatást.