Nem Harkány a megye legsikertelenebb csapata

Helyi - szerző: HH

Csapatonként 28 forduló után lezárult a labdarúgók megyei első osztályának ősz óta tartó bajnoki sorozata. A dobogóra Mohács, Pécsvárad és Villány léphetett fel.

 

Harkány legutóbb szombaton kapott ki – ezúttal 2:0 arányban a 36 ponttal kilencedik helyen végző Siklóstól -, ám nem ő a megyei tabella legsikertelenebb együttese. Noha a fürdővárosiak három győzelemmel és egy döntetlennel 10 pontot gyűjtöttek, Kétújfalu ennek csak alig több, mint a felét, 6 pontot szedett össze, igaz, egyik győzelmét épp Harkány felett aratta.

 

A harkányi játékosok összesen 123 gólt kaptak, míg 14 darabot lőttek, és 24 mérkőzésen szenvedtek vereséget. Ezek közül a legsúlyosabbat a dobogóról leszoruló PVSK-tól szenvedték el 12:0 arányban, míg a legtöbb gól egy mérkőzésen Siklósnak rúgták – akkor 3:2 arányban aratva győzelmet.

 

A harkányi gólkirály Sztojka Alex, aki négy találatot jegyez. A legtöbb piroslapot – mindössze kettőt – Geczó Patrik, Keresztes Márk Norbert és Teszárik Zsolt kapta, a sárga Keresztes Márk Norbertnél 11, Körmendi Attilánál pedig 10 esetben lendült a magasba.