Júniusban mutatják be a színpadra vitt legendát – előzetes!

Helyi - szerző: HH

Nem akármilyen ősbemutatóra készül Harkány: a harkányi gyógyvíz és az ördögszántotta hegy legendáját egy modern, zenés darabba formálva a Zsigmondy sétány programsorozatának első alkalmával mutatják be.

 

A stúdiómunka és a színpadi próbák már hetek óta óta zajlanak. Az óriás bábok a térség legendáját mutatják be – először június közepén Harkányban, majd az ország számos részén -, megformálva annak valamennyi szereplőjét. A produkció egésze a premierjéig nem kerül bemutatásra, de az előkészületek pillanataiból forgatott rövid, kulisszák mögötti werkfilmet a képre kattintva megmutathatjuk. Adjon rá hangot!

 

 

Az évtizedek alatt számos vadhajtást megélt legenda szerint az ördög szemet vetett a térség gyönyörű lányára, akinek anyja hallani sem akart a frigyről. Mivel ellent nem mert mondani a pokolfajzatnak, lehetetlennek tűnő feltételül szabta, hogy reggelig maradéktalanul szántsa fel a nagyharsányi hegyet.

 

Az ördög ekéje elé fogott egy pokoli kecskét és egy macskát, akik nagyon úgy tűnt, mégis végeznek a feladattal. A boszorka ekkor cselhez folyamodott: bebújt a tyúkólba, és kukorékolással felébresztette annak népét. Az ördög azt hitte, itt a reggel és elbukott, ám csakhamar rájött a csalásra és éktelen haragra gerjedt.

 

Hogy mi történt ez után, azt június 19-én a szabadtéri színpadnál lehet megnézni a Harkány, Siklós és Villány szerepvállalásával színpadra kerülő mini rockoperában. A történetet Szentgyörgyváry Péter narrálja, az ördög hangján Rudán Joe, míg boszorkányként Horváth Lejla kölcsönöz elképesztő hangzásvilágot a darabnak. A negyedórás mű zenéje, hangszerelése és szövege Szentgyörgyváry Balázs zsenijét dicséri. A Kitaibel Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak táncát Bali Barbara koreografálta.