Orbán Viktor üdvözletét küldte az Okatatási Hivatal a pedagógusoknak

Belföldi hírek - szerző: HH

Június első vasárnapján tartják a pedagógusnapot. Ez alkalomból a pedagógusok egy Oktatási Hivataltól (OH) kapott e-mail találtak reggel elektronikus postaládájukban, mely mellékletében egy Orbán Viktor által szignált levél volt.

 

A miniszterelnök a járványhelyzetben való helytállás mellett a fejlesztések folytatását is bejelentette. Mutatjuk.

 

Amikor 2020 márciusában a koronavírus-járvány elérte hazánkat, még nem tudtuk pontosan, milyen nehézségek előtt állunk, de hamar fel kellett ismernünk, hogy a járvány elleni védekezés nemcsak az egészségügy, hanem az oktatási rendszer gyors átállítását is szükségessé teszi – áll a levélben.

 

Az Orbán Viktor aláírásával jegyzett küldeményben folytatják: a nehezített körülmények ellenére pedagógusaink, valamint a nevelést és oktatást segítő dolgozóink is példamutató munkát végeztek a vírus elleni küzdelemmel járó kényelmetlenségek és veszélyek dacára is. A mögöttünk lévő közel másfél év arról is tanúbizonyságot tett, hogy Önök a jövő nemzedékének eredményes oktatása érdekében gyorsan és eredményesen alkalmazkodtak a változó körülményekhez.

 

Köszönjük, hogy nagy találékonysággal helyettesítették a személyes jelenléten alapuló munkát, így a tantermen kívüli, digitális munkarend idején gyermekeink számára nemcsak a tanórákon elsajátítható tudást sikerült átadniuk, hanem a lehetséges mértékben a személyiségfejlődésükhöz szükséges nevelési folyamatokat is kézben tartották. Magyarország kormánya nevében szeretnék ezért köszönetet mondani.

 

Munkakörülményeik javítása érdekében tovább folytatjuk a megkezdett fejlesztéseket, melyek a járvány időszakában az oktatáshoz hasonlóan egyetlen napra sem álltak le, és mindent el fogunk követni, hogy munkájuk megbecsültsége tovább növekedjék. Engedjék meg, hogy e viszontagságos tanév végén, pedagógusnap alkalmából tisztelettel köszöntsem Önöket, és megköszönjem egész éves munkájukat, illetve azt, hogy ezt a hivatást választották! További sok erőt, kitartást és jó egészséget, a nyári szünetre pedig jó pihenést kívánok – zárja sorait.