Három évet kapott, miután tüdőgyulladásban meghalt az általa elütött nő

Baranya - szerző: HH

Részeg volt az a 33 éves helyi férfi, aki autójával gázolt el egy nőt még 2019 augusztus 4-én Csányoszrón. Az idős áldozat később tüdőgyulladásban elhunyt, a férfi most a haláláért felel.

 

A Siklósi Járásbíróság a napokban halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt három év börtönre, három év hat hónap közúti járművezetéstől eltiltásra és két év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit.

 

R.A. egy vasárnap este Vajszló felől Sellye irányába ment 55-65 kilométeres óránkénti sebességgel, ám miután kikerült egy út szélén álló járművet, nem tért vissza a saját sávjába és elütötte az úttesten már majdnem átérő idős nőt. A baleset áldozatát mentőhelikopter vitte kórházba, töréseket szenvedett.

 

Az ügy akkor sérüléssel járó balesetként került be a statisztikákba és a Siklósi Rendőrkapitányság is csak ittas járművezetés miatt indított büntetőeljárást, az ügy részleteiről oldalunkon is beszámoltunk.

 

A baleset miatt V.J. hosszan tartó kórházi kezelésre szorult. A kórházban tüdőgyulladást kapott és augusztus 27-én meghalt. Végül tekintettel arra, hogy a kórházi kezelésre a balesetben elszenvedett sérülések miatt volt szükség, a baleset és a halál között közvetett ok-okozati összefüggést állapított meg az ügyészség, ezért annak felelősévé a 33 éves férfit tették.