Hőségriadó lépett életbe

Belföldi hírek - szerző: HH

Hőségriadót rendelt ez az országos tisztifőorvos a várhatóan tartós hőség miatt szombat nulla órától kedd éjfélig.

 

A katasztrófavédelem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ arra hívja fel a figyelmet, hogy a hőség megterhelheti a szervezetet, dekoncentráltságot okozhat. 11 és 15 óra között lehetőség szerint senki se tartózkodjon a napon, illetve védekezzenek megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel a leégés ellen. Aki teheti, maradjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.

 

Fontos továbbá odafigyelni a fokozott folyadékbevitelre, de a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztása kerülendő. Felhívták a figyelmet, hogy gyermeket, állatokat ne hagyjanak autóban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, állatot lát, hívja a 112-es segélyhívó számot. 11 és 15 óra között lehetőség szerint senki se tartózkodjon a napon, illetve védekezzenek megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel a leégés ellen. Aki teheti, maradjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.

 

Mint Remmert Ferenc Harkány alpolgármestere ismertette, a városban ellenőrizték és működőképesnek találtak valamennyi ivókutat, megnyitották a felújított Zsigmondy sétány díszkútját és pavilonját, valamint a park pihenőállomásai is a hűsölni vágyók rendelkezésére állnak.