Már értelme sem volt – felszámolták a legdurvább szemétszigeteket

Életmód - szerző: HH

Számos lakossági megkeresés érkezett az önkormányzathoz a szelektív szemétszigetek miatt, ugyanis a város egyes területein a nem rendeltetésszerű használat miatt kezelhetetlenné vált a helyzetük, így nem is látták el feladatukat. Az önkormányzat a leginkább érintett területeken inkább a városkép helyreállítása mellett döntött.

 

 

A papír, üveg és műanyag gyűjtésére szánt szelektív tárolók mellé kommunális és építkezésből származó szemét is került, melyet a szolgáltató így nem szállított el. Mivel az illegálisan lerakott hulladék az év első felében is jelentős többletmunkát adott a Városgazdálkodásnak, az önkormányzat tavasszal a Spar mögötti, a piacnál valamint a Berek utcában lévő sziget turisztikai szezonra való felszámolása mellett döntött.

 

Mivel a város elkötelezett a környezet védelme és a szelektív hulladékgyűjtés mellett, a többi sziget egyelőre a helyén maradt. Ott, ahol nem sikerül felszámolni a kaotikus állapotokat  és emiatt a szelektív gyűjtés nem valósul meg, a sziget csupán a városképet rontja, ezért az önkormányzat kiemelt figyelemmel kíséri helyzetüket.