Besurranó tolvajok dolgoznak Harkányban

Baranya - szerző: HH

Sajnos a nyári szezon a turisták mellett a bűnözőket is megmozdítja. Ahogy a legtöbb betörőt, így az alkalom szülte tolvajokat is nagyon nehéz, szinte példa nélküli elkapni. A zsákmány többnyire kisebb használati tárgy, készpénz, esetleg ékszer.

 

Két hete egy nagyszülőkkel nyaraló család, a napokban pedig újabb helyi lakos jelezte: besurranó tolvajok dolgoznak Harkányban, azóta több olvasónk is megjegyezte: az udvaraikból is el- eltűnnek dolgok, sőt, lakásuk belső helyiségeiben is gyakran járnak illetéktelenek.

 

Mint az itt nyaraló család jelezte és közösségi oldalára is kiírta, este szállásukról lopta el valaki táskájukat, miközben a nagypapa a szobában aludt. Mivel sok személyes holmit, iratokat is tartalmazott, nagyon rosszul esett nekik. Szerencsére a pénz kellett csak a tolvajnak, ezért a táska és tartalmának nagyrésze később meglett.

 

Menetrend szerint érkezett viszont a rendőrség térségre szabott napi örömhíre, amiben arról számolnak be, hogy a siklósi nyomozók péntek este gyanúsítottként hallgattak ki egy 30 éves kovácshidai férfit, aki egy ipacsfai garázsból lopott autóalkatrészeket majd eladta azokat egy ismerősének.

 

Zárja lakását, udvarát, autóját, ne hagyjon szem előtt értéket. Ha megtörtént a baj, mindenképp értesítse a rendőrséget, ne hagyja lebeszélni magát a feljelentésről és ne higgye el, hogy tapasztalatait nem oszthatja meg!

 

Vegye figyelembe, hogy a hatóság önként jellemzően csak a sikeres ügyekről ad hírt, ami a valós közbiztonsági helyzetről most is megtévesztő képet ad, értékeit elsősorban önnek kell megvédenie! Ha ön is lát valamit, írjon a Facebookon, elektronikus levelét az info@harkanyihirek.hu címen várjuk, SMS-t a 06/70/608-46-30 számon fogadunk. Adatait minden esetben bizalmasan kezeljük. Névtelen üzenetet ezen az oldalon küldhet.