Előválasztás – hárman versengenek az ellenzéki jelöltségért

Belföldi hírek - szerző: HH

Vasárnap éjfélkor lezárult az ellenzéki előválasztás jelentkezési határideje. Baranya megye négyes választókörzetében a közzétételi lista szerint szeptemberben három jelöltre lehet voksolni, aki a 2022 tavaszán esedékes választásokon a parlamenti székért vívott közdelemben a kormánypárti jelölt kihívója lehet.

 

Ősszel azért tartanak előválasztást az ellenzéki pártok, hogy eldöntsék, kit indítsanak az országgyűlési választásokon egyéni körzetenként képviselőnek, illetve magának a miniszterelnök kihívójának.

 

A szeptember 18. és 26. között zajló előválasztásokon Baranya megye Harkányt is magába foglaló – négyes – választókörzetében három ellenzéki párt által támogatott jelöltre lehet leadni a voksot.

 

Alpár Györgyöt, Drávaszerdahely polgármesterét a Jobbik mellett az LMP és az MMM logója is segíti, a rendszeresen kormányzati támogatásban is részesülő Szentlőrinc polgármestere, Koltai Péter az MSZP és a Párbeszéd színeiben akar a parlamentbe jutni. Szarkándi Lajosné (Jerszi Katalin) megyei önkormányzati képviselő és család- és gyermekjóléti esetmenedzser pedig a Liberálisok és a DK támogatását jegyzi.

 

A kormánypárti jelölt kihívója mellett miniszterelnök-jelöltre, Orbán Viktor leendő ellenfelére is lehet voksolni: Jakab Péter a Jobbik, Dobrev Klára DK, Fekete-Győr András Momentum, Karácsony Gergely MSZP-Párbeszéd-LMP jelölt mellett a Mindenki Magyországa mozgalmas Márki-Zay Péter, valamint az ÚVNP-s dr. Pálinkás József neve szerepel majd az íveken.

 

Szavazni személyesen a választási pontokon és interneten is lehet majd, ezek módjáról később adnak tájékoztatást.