Szülők figyelem, fekete furgonba csalogatják a gyerekeket Harkányban!

Baranya - szerző: HH

Sötét furgonba akartak egy kisgyermeket csalogatni Harkányban kedden kora este – számol be róla olvasónk. A történteket a helyi család jelezte a rendőrségnek.

 

Lassan haladt a kisgyerek mellett egy sötét furgon vagy terepjáró, amiből végül egy baseball-sapkás, szőkés férfi szállt ki és be akarta csábítani a kicsit, mondván, hazaviszi. A gyermek nem engedelmeskedett, és otthon beszámolt a történtekről olvasónknak.

 

Ilyen nem először fordul elő Harkányban, néhány éve már volt rá példa, valamint pár hónapja is panaszkodtak hasonló esetről az egyik utcában.

 

Amennyiben gyermeke hasonlóról számol be, mindenképp ragaszkodjon a rendőri intézkedéshez. A gyerekek figyelmét fel kell hívni, hogy soha, semmilyen körülmény között ne szálljanak be idegen járművekbe, még akkor se, ha szüleikre hivatkoznak. Ha valaki erre kéri őket, ne álljanak szóba az idegenekkel, és a lehető legtöbb részletet figyeljék meg annak ruházatán, a járművön, miközben a leggyorsabban próbálnak eltávolodni vagy másoktól segítséget kérni.