Jön az őszi lomtalanítás, itt vannak a dátumok

Helyi - szerző: HH

Október utolsó hetében esedékes az őszi lomtalanítás – emlékeztet Remmert Ferenc, Harkány alpolgármestere. A feleslegessé vált bútor, lom kirakásának néhány egyszerűbb szabálya is vannak, amit ha nem tart be, a hulladék könnyen a ház előtt maradhat.

 

A Dél-Kom a város nyugati és keleti részéről október 28-án és 29-én, azaz csütörtökön és pénteken szállítja el a lomtalanítás során kirakott holmit. Erre idén most utoljára kerül sor, tehát a megunt és feleslegessé vált bútorokat, nagyobb dolgokat előző este a kuka mellé kell rakni. Nem viszik el az építési hulladékot, az állati tetemeket, a zöldhulladékot és az olyan veszélyes hulladékot, mint például az olajos és festéket edények, akkumulátor, gumiabroncs. Szintén mellőzni kell az elektronikai hulladék kihelyezését, ilyen a tévé vagy a hűtő.

 

Megunt tárgyainkat célszerű csak késő este illetve csütörtök reggel hat óráig kipakolni, mellyel megelőzhetjük, hogy az ilyenkor kóborló patkányok és egyéb kártevők lakhelyeink közelébe szokjanak.

 

Egy nappal korábban, október 27-én – egy szerdai napon – az őszi kertszépítésből, téliesítésből származó zöldhulladékot is elviszik: a legfeljebb öt centi átmérőjű és egy méter hosszú ágakat kévébe kötve, a füvet és a lombot műanyag zsákokban kell a kuka mellé tenni előző este. Ha kommunális szemét is keveredett a kerti mellé a zsákba vagy dobozba, azt bizony az út szélén hagyják. Ha nem végzett a kerti munkával sincs minden veszve, mert november 10-én megint jönnek a zöldért.