Már igényelhető a szociális célú tűzifa

Helyi - szerző: HH

Mint korábban beszámoltunk róla, saját készletből, 100 köbméter tűzifa szociális alapon való kiosztásáról döntött Harkány képviselő-testülete. A fából bárki igényelhet, aki megfelel a feltételeknek.

 

A Belügyminisztérium szociális célú tűzifa programjában Harkány már azért nem vehet részt, mert lakosainak száma átlépte az 5.000 főt. A város vezetése ezért idén is arról határozott, hogy az önkormányzat által felhalmozott fát fordítja a rászorulók támogatására, akik november 22-ig adhatják le igényeiket.

 

A háztartásonként egyszer igényelhető támogatásra a Harkányban bejelentett állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen az adott címen is élő személy jogosult.

 

A kérelmeket a Szociális Bizottság bírálja el és dönt az önkormányzat rendelkezésére álló tűzifa kiutalásáról, mely kiszállításának költségét és feladatát is átvállalja a város.

 

Jogosult az a személy, akinek családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 220 százalékát – 63 ezer forintot -, egyedül élő esetén a jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 310 százalékát – nagyjából 88 ezer forintot -, vagy akinek nincs két köbmétert meghaladó mennyiségű tűzifája, és ezért indokolt a segély.

 

Az igényléshez szükséges két formanyomtatvány – egy kérelem és egy nyilatkozat – online is elérhető, vagy a hivatal portáján lehet kérni, valamint kitöltve oda kell leadni.