Ismét letartóztatták Curtis testvérét a baranyai gyilkosság miatt

Belföldi hírek - szerző: HH

A Fővárosi Törvényszék előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsít három férfit, akik Baranyajenőnél több mint tíz éve megölhették Katzenbach Imrét.

 

A volt focista, Katzenbach Imre 2009-ben tűnt el, Mercedesét és személyi iratait hátrahagyva. Két hónap után az Eclipse-ügyben érintett egyik cég kapcsán is felmerült a neve, és mivel a vámosok szerint gyanúsítható a bűncselekményben való aktív részvétellel – ugyanis mintegy félmilliárd forint került a bankszámlájára -, kiadták ellene a körözést. A férfi ügyében semmire sem jutottak, mígnem 2019-ben olyan információt kaptak, hogy a focista gyilkosság áldozata lett és a holttest Baranyajenő közelében van elrejtve.

 

A vád szerint az 50 éves H. Attila 2009 augusztusában megbízta az 50 éves H. Lászlót a gyilkossággal, aki szeptemberben Baranyajenő térségébe vitte az MTK volt labdarúgóját, ahol a színpadi előadó Curtis testvére, Széki Lajos és L. István némi pénzért kivégezte a félmilliárddal eladósodott labdarúgót.

 

Az elsőfokú bíróság december 21-én megszüntette a gyanúsítottak letartóztatását és nyomkövetős bűnügyi felügyeletet rendelt el, ám a döntés miatt az ügyészég valamennyi gyanúsított vonatkozásában fellebbezett, amit a Fővárosi Törvényszék megalapozottnak talált és szökés, elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a gyanúsítottak ismételt letartóztatását.