Mutatjuk, hogy fog kinézni az új reprodukciós központ

Baranya - szerző: PTE/HH

Összesen mintegy 2,8 milliárd forint állami támogatásból Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpontot és családbarát szülészetet alakítanak ki a Pécsi Tudományegyetemen. Az építkezés a tervek szerint több mint egy évig tart majd.

 

 

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont létrehozására 1,7 milliárd forintot, míg a Családbarát Szülészet programra további 301 millió forintot kapott. A pénzből egyrészt orvosi és kutatási eszközöket szereztek be, másrészt alapját képezte a leendő beruházásnak. További 807 millió forintos állami támogatásból 660 négyzetméteres új területet alakítanak ki a megtermékenyítést szolgáló Reprodukciós Központban, illetve átépítik és korszerűsítik a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika épületegyüttesének több mint ezer négyzetméterét.

 

A két projekt részeként kibővítik és felújíták a teljes Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Reprodukciós Központot. Tágas, modern fogadóteret alakítanak ki, és duplájára emelik a jelenlegi ágylétszámot. Családias, kétágyas, kényelmes kórtermeket hoznak létre. A fejlesztésnek köszönhetően az ellátás a legkorszerűbb eszközökkel ellátott, kibővített laboratóriumokban zajlik majd. Emellett a klinika kutatási tevékenységét végző önálló kutató laboratóriumát is kialakítják.