A bérrollerekre is kell biztosítás

Helyi - szerző: HH

A bérelhető elektromos rollerek használójának feladata meggyőződni a kötelező felelősségbiztosítás meglétéről, sőt, szükség esetén neki kell igazolnia is, hogy van biztosítás a vason.

 

 

Július 16-tól egyes elektromos rollerekre is kötelező a felelősségbiztosítás ahhoz, hogy azzal a közúti közlekedésben részt lehessen venni. Az okmány meglétéről a jármű vezetőjének kell meggyőződnie, szükség esetén pedig igazolnia azt akár elektronikus, akár papír alapon.

 

Azoknál a rollereknél kötelező a felelősségbiztosítás, melyek képesek átlépni a 25 kilométeres óránkénti sebességet, vagy legalább 25 kilogrammot nyomnak, a végsebesség pedig magasabb 14 kilométer/óránál. Ez utóbbi kategóriába esnek a Harkány és Siklós területén mobilalkalmazással bérelhető rollerek is.

 

Kerestük az üzemeltetőt, hogy megtudjuk, rendelkeznek-e a járművek biztosítással, illetve azt, hogy szükség esetén a bérlő erről miként tud meggyőződni vagy igazolni azt. Cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz, amennyiben megküldik azt, oldalunkon tesszük közzé.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.