Első lett kategóriájában a harkányi csapat

Helyi - szerző: HH

Öt ország 24 egyesületének 351 versenyzője állta rajtkőre Harkányban, a harminckilencedik alkalommal megrendezett Harkány Sprint Nemzetközi Úszóversenyen.

 

 

A Harkány Sprint és a harkányi fürdő nem csak nevében, de történelmében is egybeforrt: az idén 39. alkalommal megrendezett nemzetközi verseny és emlékverseny a térség talán legjelentősebb sporteseménye, melyhez évről évre a fürdő vezetése és a város is igazodik, hiszen ez jelenti a nyári strandszezon zárását – emlékeztetett a megnyitó alkalmával Baksai Endre Tamás. Harkány polgármestere hozzátette: öröm és büszkeség a város számára, hogy ilyen eseménynek adhat otthont a fürdő, hiszen reményeik szerint miként egykoron napjaink élsportolói, úgy a most rajtkőre álló fiatalok személyében a jövő bajnokai, talán olimpikonjai sorakoznak a medence partján.

 

A fedett uszoda nélküliek sorában a pálmát a házigazda Harkányi Diáksport Egyesület (HDSE) nyerte, míg a fedett uszodás egyesületek közül a PSN bizonyult a legjobbnak – ismertette Nemes János. A verseny főrendezője kiemelte: az emlékverseny alkalmával két díjat is kiosztanak; az alapítóról elnevezett, mellúszásban legjobban szereplő sportolónak járó dr. Vlaskovits József-díjat és a pillangón legjobban teljesítő férfinek járó Molnár János-díjat egyaránt Jászó Ádám kapta a versenykiírás szerint.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.