Átadták a projekt utolsó két beruházását is

Helyi - szerző: HH

Összesen 210 millió forint uniós támogatást kapott Harkány arra a három projektre, melynek utolsó elemei kedd délután kerültek hivatalosan is átadásra.

 

A sporttelep után a Dankó utca felújítása és parkolóinak kialakítása, valamint egy új játszótér is elkészült az elmúlt hetekben, ünnepélyes átvételükre kedden került sor az önkormányzat dísztermében.

 

Az élhető és szerethető város egyik legfontosabb alapkövetelménye a vonzó épített környezet kialakítása, a rendezett közterületek, és az aktív szabadidő eltöltését lehetővé tevő parkok. A fejlesztések a korábban átadásra került sportpályabővítéssel és felújítással, a drávaszabolcsi háromszög játszóterével, illetve a Dankó Pista utcában a kedvezőbb közlekedési és parkolási körülmények biztosításával közvetlenül kapcsolódik a közterek család- és klímabarát megújításának célkitűzéséhez.

 

A legutóbb átadott fejlesztések nem csak azért sikeresek, mert Harkány válik általuk élhetőbbé, hanem azért, mert helyi és helyi kötődésű vállalkozók, szakemberek és munkások vettek benne részt – mutatott rá Baksai Endre Tamás. Harkány polgármestere a több városrészt érintő beruházások kapcsán leszögezte: ha messzebbre tekintünk, azt látjuk, hogy a városvezetés által korábban tett vállalások néhány kivétellel teljesültek. A Baranya megyei önkormányzat fejlesztések terén is gyümölcsöző partnerségére és a kormányhivatallal ápolt szoros kapcsolatra mutatva Baksai Endre Tamás úgy fogalmazott, az elmúlt évtized is bebizonyította, hogy csapatban van az erő. 

 

Harkány most jutott el oda, hogy a szürke hétköznapok jobbátétele érdekében valósít meg fejlesztéseket – állapította meg az átadón Nagy Csaba. A térség országgyűlési képviselője az elmúlt néhány hónapra visszatekintve felidézte: az új csúszdapark és a parkfelújítás is nagy sikert hozott néhány hozzá nem értésből adódó felhangtól eltekintve.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.