Folytatódik a harkányi iskola pedofíliával vádolt portása elleni nyomozás

Helyi - szerző: HH

A Kitaibel Pál Általános Iskolából hurcolták el a rendőrök tavasszal azt a portást, akit egy, akkor az iskolában tanuló fiú vádolt meg pedofíliával. A férfit őrizetbe vették, majd szabadon engedték. 

 

 

Mint korábban beszámoltunk róla, egy diák anyja jelezte a helyi iskolának, hogy gyermekét szexuálisan molesztálhatta egy férfi. A feljelentéstől számított egy órán belül már bilincsben vitték el a portást, akit őrizetbe vettek, majd ezen túlmenőleg kezdeményezték előzetes letartóztatását. Erre az utóbbi azonban már nem történt meg, a bíróság közbenjárása miatt. A hatóság ennél a pontnál titkolózni kezdett, igyekezve elfedni az ügy valódi, érdemi részleteit. Így nem derült ki, hogy előfordulhatott-e, miszerint csupán a mohácsi tankerület nyomására hajlott kényszerintézkedésbe az ügy, és egyáltalán rendelkezésükre áll-e bármilyen más bizonyíték.

 

A pszichiátrián kezelt, sokak szerint problémásnak tartott gyerek feljelentése után meghurcolt férfi elvesztette állását, a gyermek jogállásával kapcsolatban pedig az iskola helyi ügyintézői illetve  annak irányító-fenntartója, a Mohácsi Tankerületi Központ sem volt hajlandó érdemben kiállni a nyilvánosság elé. Ettől függetlenül a valóság az, hogy a diák jelenleg Szalántán folytatja tanulmányait.

 

A szexuális erőszak minősített esetének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozás több mint fél év elteltével még mindig tart, jelenleg szexuális visszaélés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik az 57 éves férfi ellen – derült ki a rendőrség válaszából.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.