Mozgalmasan telt a harkányi iskolások első hónapja

Helyi - szerző: SzR

Tudatos médiahasználat köré épülő fővárosi kirándulás, sportnap, zenei világnap és egy fellépés a Kodály Központban – mozgalmas volt a szeptember a Kitaibel Pál általános- és zeneiskolában.

 

Harkányi diákok a Fekete Gyémántok Koncertzenekar Kodály Központban tartott hangversenyen

 

A tanév kezdetén több felsős osztály is közösségformáló, tanulmányi jellegű kiránduláson vett részt. Az 5. évfolyamosaink Budapesten jártak, a 7. osztályosaink a bűvösvölgyi Médiaértés-oktató Központba látogathattak, ahol aktívan részt vettek a magazinkészítés, a híradózás és a reklámkészítés folyamatában, a rádiós hangstúdiókban felvételeket készítettek, és betekinthettek a filmforgatás rejtelmeibe is.  Fontos információkat kaptak az internetes felületek alkalmazásáról és az okos telefonon tárolt személyes adataik biztonságával kapcsolatban, hiszen a program célja a tudatos médiahasználat volt.

 

A magyar dal napját iskolai szintű programmal tartottuk, a közös éneklés mellett az 1.a osztályosok – Döme Róbertné mesterpedagógusunk által koreografált – tánca is színesítette az együttlétet.

 

Szeptember 19-én Nagy Gyula zenetanár, mesterpedagógus felkészítésével hat zeneiskolai tanuló – Árpási Csenge, Berta Eszter, Horváth Katica, Szabó Balázs, Szabó Tamás, Tamás Júlia – szerepelt a Fekete Gyémántok Koncertzenekar Kodály Központban tartott hangversenyén.

 

A hónap utolsó hetei sem teltek események nélkül. A magyar diáksport napján 2024 méter futás után a felsősök a harkányi strandfürdő területén sportoltak, színes és változatos feladatok vártak rájuk. Az alsósok kirándultak, a város gyermekeknek felállított lehetőségeit kihasználva játszótereinket járták be és találták meg a felszabadult mozgás örömét.

 

Október elsején a zenei világnapon a zeneiskolás növendékek és felkészítő pedagógusaik adtak színvonalas zenei bemutatót a helyi és a drávaszabolcsi iskolában.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.