Nemsokára szelektíven gyűjthetünk

Helyi - szerző: KT

Harkány is részese a Dél-dunántúli térségben 89 települést felsoroló Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Programnak. Ennek kapcsán városunkban tizenhárom ponton alakítanak ki szelektív hulladékgyűjtő helyet.

A területek kijelölése – ahol pedig szükséges volt, a betontálcák építése is – megtörtént, nemsokára kezdődik az oldalfalak állítása. Előreláthatóan szeptemberig az edények is a helyükre kerülnek. A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken négy, egyenként 240 literes tároló lesz elhelyezve műanyag, papír, fém és kombinált csomagolóeszköz számára.

A Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretében a gyűjtők Harkány valamennyi részében gondosan megválasztott helyekre kerülnek, legtöbbször a lakosság igényeit és kérését figyelembe véve. Így például a forgalmas pontokba a könnyű elérhetőség, az óvoda közelébe a gyermekek tudatos környezetvédelemre nevelése végett terveztek szigetet.

Vidéki példákból tanulva fontos, hogy a szelektív gyűjtőedények mellé lakossági hulladékot ne helyezzünk, kizárólag bele, az oda megfelelő típusú hulladékot dobjuk. Így megóvjuk környezetünk tisztaságát és a színes műanyag kukák sem fognak mindenféle szagot árasztani magukból. Ürítésük a programnak köszönhetően nem fogja pénztárcánkat terhelni, csupán környezetünk védelmét szolgálja.