Csütörtöki Katlan

Helyi - szerző: KT

A Punnany Massif, a Kistehén, a Specko Jedno, a Wombo Orchestra és a Both Miklós Folkside adnak fergeteges koncerteket csütörtökön, az Ördögkatlan Fesztivál harmadik napján. A fesztivál díszvendége, Grencsó István több formációban is fellép a nap folyamán, az esti pörgésre a délutáni koncerteken készülhetünk rá.

Délelőtt a gyerekprogramokon zene, tánc, kiállítás és kreatív foglalkozások várnak kicsiket és nagyokat. De érdemes lesz benevezni a helyismereti vetélkedőkre, pincetúrákra, vagy éppen a réteskészítő műhelybe családilag: bárki elsajátíthatja a rétestészta nyújtásának titkait.

A Faluturisták 11 órakor indulnak a nagyharsányi faluközpontból, hogy játszva- nevettetve fedezzék fel a látogatókkal a helyi nevezetességeket és a környék történelmét. A későn kelők a Szoborparkból induló, és a Szársomlyó meghódítását célzó Ördögtúrára nevezhetnek be, és nem kevésbé izgalmas kalandokban lehet részük.

Operakalauzért ebéd után a kisharsányi templomba látogassunk el, itt Verdi La Traviata-ja, a nagyharsányi templomba délután a zeneszerző Rigoletto-ja lesz hallható. A Vylyan borteraszán csütörtökön Háy János beszélget Erdős Virággal, később Gulyás Gábor és Bukta Imre értekezik a képzőművészetről, közben Palkonyán a szabad sajtó kérdéseit boncolgatja Balogh Robert és Polyák Gábor.

Pintér Béláék Parasztoperájára érdemes sorszámért jelentkezni, a zseniális előadást kétszer is játssza a társulat ezen a napon (16 és 20 órakor az immáron légkondicionált Tornateremben). Idén is jár az Ördögtaxi a fesztivál helyszínei között, a fesztiválozókat ingyen szállítja a KuPé művészeti folyóirat és a Pannon TV – egy történetért cserébe.

A Dés András Quartet szintén a Vylyan-teraszon fordítja zenébe a délutánt, a Palkonyai Malomparkban Egy Kiss Erzsi Zene szól majd. A kisharsányi templomnál a Menzel Kertmoziban este kilenctől a Pacsirták cérnaszálon forog , ami eddig az estig évtizedekig dobozban pihent. Ugye nem várt hiába?