Új lendületet kapott a hotel

Baranya - szerző: KT

Egy kétszáz szobás, négycsillagos szállót építenének a félig lebontott egykori siklósi határőrlaktanyából. Az újabb tárgyalások külföldi befektetőkkel folynak.

 

A külső szemlélő számára valóban úgy tűnhet, hogy évek óta nincs előrelépés a volt siklósi határőr laktanya telkének az ügyében, valójában ez nincs így, a háttérben számos egyeztetés zajlik, hogy nagyívű fejlesztés kezdődhessen, banki hitel igénybevétele nélkül – mondta a Dunántúli Naplónak Lukács Miklós építőmérnök, a telek tulajdonosa, a Lutaco Kft. ügyvezetője. Elmondta továbbá, hogy 2010 óta változatlanok a hétmilliárdos befektetés tervei. Az épület környékén a 120 milliós vételár kifizetése után megtörtént a szennyezett talaj mentesítése, az épület vasbetonszerkezetig való lebontása, a telek rendbetétele. A tervek szerint egy kétszáz szobás, négycsillagos sporthotel épülne üzletközponttal, ami a régió vendégeit is kiszolgálná. Később különálló apartmanházak is épülnének a területre.

 

A tulajdonos most bizakodó: korábban három alkalommal is vissza kellett lépniük a projekt finanszírozását elősegítő üzletektől, rendre a gazdasági élet alakulása miatt.