Változnak a járási földhivatalok illetékességi területei

Baranya - szerző: KT

2013. október 21-24. között kerül sor Baranya megyében a járási földhivatalok illetékességi területinek a járási hivatalok illetékességi területeihez igazítására. A járási hivatalok járási földhivatalainak illetékességi területei Baranya megyében 2013. október 25. napján módosulnak.

 

A változás – ami országosan valamennyi földhivatal vonatkozásában több lépésben az év végéig kerül végrehajtásra – megyénkben 20 települést érint az alábbiak szerint:

 

Hosszúhetény a Komlói Járási Földhivataltól a Pécsi,

Áta, Bosta, Egerág, Kisherend, Ócsárd, Szalánta, Szilvás és Szőkéd a Siklósi Járási Földhivataltól szintén a Pécsi,

Erzsébet, Fazekasboda, Geresdlak, Kátoly, Kékesd és Szellő a Mohácsi Járási Földhivataltól a Komlói,

Bogdása, Drávafok, Drávakeresztúr, Felsőszentmárton és Markóc a Szigetvári Járási Földhivataltól a Siklósi Járási Földhivatalhoz kerülnek. Ezzel a járási földhivatalok illetékességi területei teljesen azonosak lesznek a járási hivatalok illetékességi területeivel.

 

Az átcsatolás eredményes végrehajtása érdekében folyamatosan végzik az előkészítő munkákat, így többek között ellenőrzik, tisztítják és tesztelik az adatbázisokat a Földmérési és Távérzékelési Intézet segítségével, rendszerezik az átszállítandó iratokat – tájékoztatta lapunkat Dr. Szederkényi Krisztina kabinetvezető.

 

A fenti időpontig még a jelenleg illetékes járási földhivatalok előtt indíthatóak meg az ügyek, az „átvevő” járási földhivatalok csak 2013. október 25-étől lesznek jogosultak eljárni, ami azonban kiterjed az átcsatolás időpontjában folyamatban lévő ügyekre is, azaz ezekben már az új járási földhivatal hoz döntést. Több esetben azonban megmarad a jelenlegi földhivatal igénybevételének a lehetősége is, ilyen például a hiteles tulajdoni lap másolat beszerzése.

 

Az átcsatolás eredményes végrehajtása érdekében 2013. október 21-24. napjain az öt érintett járási földhivatalban – Komlón, Pécsett, Siklóson, Mohácson és Szigetváron – az ügyfélfogadás szünetel, a járási földhivatalok adatbázisai TAKARNET rendszeren keresztül sem lesznek elérhetőek. Az átállást követő első ügyfélfogadási nap 2013. október 25. lesz.