Villány helyett tévé?

Helyi - szerző: KT

Idén valahogy nem az igazi a Villányi Vörösborfesztivál, akit megkérdeztünk, legtöbben szintén csalódásról számoltak be. Lehet, hogy a fagyközeli hideg miatt, lehet, hogy az ugyanazon időben zajló rendezvények közötti nagy távolság, lehet az érzés miatt, hogy a széthúzott tereken csak itt-ott lézeng kisebb embercsoport, vagy az elégtelen sajtókommunikáció segít a hangulatra, de egy gyenge közepesnél nem kap többet.

 

Aki ellátogat, annak nappal többek között veterán autós- majd szüreti  felvonulás, Bartók Béla Férfikar műsora, felvonuló tánccsoportok, Marcato Ütőegyüttes és kórusok, Tabán Táncegyüttes és Kapronczay Tánciskola bemutatója szolgáltat műsort. A hideget kedvelőknek este Cozombolis és Magna Cum Laude koncert, majd utcabál a Music-Express zenekarral.

 

Harkányban a Német nemzetiségűek ma tartják az Oktoberfestet.

 

 

Aki úgy dönt, hogy inkább otthon néz a jó melegben egy filmet, annak jobb ajánlatunk van, nézze meg A fülkét!

 

Megszólal egy átlagos utcai telefon, egy átlagos férfi felveszi – és majdnem belehal, mindenesetre örökre megváltozik az élete. Egy mesterlövész hívja, aki a környező toronyházak egyik ablakából éppen rá céloz. Rég vadászik a férfira, mindent tud róla, ismeri a feleségét, a szeretőjét, a titkait és a vágyait. Beszélget a férfi bűneiről, büntetni és jutalmazni akar. Habozás nélkül öl és pontosan céloz. A férfi nem teheti le a telefont, csak vár és válaszol. Szeretné túlélni ezt a hívást; szeretne túljárni a lesipuskás eszén. Közben megérkezik a rendőrség, vezetőjük tárgyalni kezd a férfival, akinek a fülkéje előtt egy halott hever. Azt hiszi, ő a tettes. Nem ért semmit. És az a nyugodt, kegyetlen hang a telefonban, egyre újabb követelésekkel áll elő. És a férfi nem teheti le a kagylót még akkor sem, ha rendőrök tucatjai szegezik rá a fegyvert.

 


Eredeti cím: Phone Booth (2002)

Értékelés: 5

IMDB Pont: 7,1

Kategória: thriller

Hossz: 81 perc

Kinek ajánljuk: 14 éven felülieknek

Itt találtuk: ncore

 


Várható időjárás: eleinte napos, nappal 14, este 4 C°.