Fürdős fotópályázat

Életmód - szerző: KT

Amatőr fotópályázatot írt ki a Magyar Fürdőszövetség az antropos.hu közreműködésével. Olyan 1913 után készült fotókat várnak, amelyek a régebbi és a közelmúlt fürdőruhadivatját, illetve fürdők történéseit mutatja.

 

A fürdőszövetség pályázatot hirdet annak érdekében, hogy dokumentálni tudja a hazai fürdők és strandok életét az elmúlt 100 évről. Olyan fotók beküldését várja a szövetség, amelyek 1913 után készültek és alkalmasak arra, hogy bemutassák a régebbi és közelmúlt fürdőruhák divatjának stílusjegyeit, egy-egy fürdő történéseit. A kiállítás az online térben próbálja népszerűsíteni a hazai fürdőket. Kiemelten kezelik azokat az alkotásokat, amelyek visszaadják a fürdőzésre jellemző korabeli hangulatot.

 

A magánszemélyektől azt kérik, hogy küldjenek saját képeik mellé néhány mondatot is, amely a fotó keletkezésének történetét mondja el. A legjobb képeket, történeteket megjelenítik online formában, a képekre, történetekre szavazni is lehet. A legtöbb szavazatot kapó beküldők értékes nyereményeket, többek között fürdőbelépőket kaphatnak majd.

 

A pályázatra csak olyan fotók beküldését várjuk, amelyek Téged, vagy családtagjaidat ábrázolják. A beküldő hozzájárul ahhoz, hogy a képek megjelenjenek az antropos.hu oldalon illetve a szövetség által üzemeltetett oldalakon. Jelentkezés a furdo@antropos.hu címen lehet, további információkat, részleteket (14-étől) honlapjukon ígértek.