Lelkiekben is felkészültek a megújulásra

Baranya - szerző: KT

A közel 300 milliós projekt keretében a siklósi kórház komplex fejlesztést hajt végre. Az intézmény alapterülete 277 négyzetméterrel növekszik, a teljes felújítás pedig 646 négyzetmétert érint. A kórház ellátási területén 53 település 36 ezer lakosa találkozhat a 21 millió forintból megvalósított új eszközök beszerzésével megvalósított magasabb szintű betegellátással is.

 

 

A mostani, 100% uniós támogatást élvező, Struktúra- és funkcióváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével Siklóson című projekt a harmadik injekció a kórház közelmúltjában. A 800 milliós pályázat teljesen megváltoztatta a kórház képét, felszerelését – mutatott rá Lóki Géza, a kórház egyik tulajdonosának, a Mega-Logistic Zrt-nek elnöke az első projektre. A részben már akkor is megszépülő kórházban most egy 120 milliós projekt is folyamatban van.

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/149325991?secret_token=s-svt2G” params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=false” width=”100%” height=”100″ iframe=”false” /]

 

A jelenlegi, közel 300 milliós fejlesztés kivitelezési munkálatai a közbeszerzési eljárásokat követően kezdődnek el és 2015 közepére készülnek el.  A felújítások révén immáron a teljes kórház megszépül, de addig rengeteg munka áll a kórház teljes személyzete előtt – mondta Kanizsai István, a kórház igazgatója, majd kiemelte a két főnővér szerepét. Az igazgató a rájuk váró nehézségekről, feladatokról és elvárásairól is beszélt.

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/149325992?secret_token=s-fCtJq” params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=false” width=”100%” height=”100″ iframe=”false” /]

 

Németh József, a projekt menedzsere elmondta azt is: a fejlesztések érintik az informatikai infrastruktúrát is, mely 1,3 millióért újul meg.

 

A kórház célja a minőségibb betegellátáson túl az, hogy az egyes ellátási folyamatok jobban szervezhetőbbé váljanak – mondta el Böbékné Czékus Ildikó, a projekt szakmai vezetője, aki hozzátette: jobban le szeretnék fedni a lakosság szükségleteit és fejlesztik az ellátások szakmastruktúráját is.

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/149325994?secret_token=s-gtVYn” params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=false” width=”100%” height=”100″ iframe=”false” /]