Szerdán permetezés, csütörtökön ködösítés

Helyi - szerző: KT

Szerdán légi permetezés, csütörtökön, azaz május 29-én melegködös szúnyogirtás lesz. A terepjáróra szerelt ködgenerátor 20 órától járja az utcákat és írtja az elmúlt napokban tömegével támadó apró vérszívókat, akiktől néhány napig így nyugtunk lesz.

 

 

A repülőgépes irtásra 18:30 és napnyugta között kerül sor szerdán. A felhasználásra kerülő K-Othrin ULV vegyszer színtelen és szagtalan, deltamethrin hatóanyagú vegyület. Az emberre kevésbé, de a méhek számára ártalmas, ezért a város közelében célszerű bezárni őket kaptáraikba. A teljes mértékben szintetikus, világszerte sikerrel használt és hazánkban is a legnépszerűbb, biztonsággal alkalmazható vegyszer nem csak a szúnyogokat, hanem azok petéit és lárváit is elpusztítja, így ezúttal okkal számíthatunk az invázió tartós elnyomására.

 

Ugyan az emberre és házi kedvenceinkre közvetlen veszélyt nem jelent a csütörtöki köd, de ablakainkat célszerű a munkálatok alatt csukva tartani és az éttermek kerthelyiségeit 23 órától nem üzemeltetni. A vendéglátósokra való tekintettel a főutca és a fürdő utcája (Kossut Lajos és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca) lesz az utolsó bejárt helyszín.