Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt a születésnapján? Kivel született egy napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Örsöket és Stellákat. A török-magyar eredetű Örs jelentése ember, férfi, hős. A Stella latin eredetű, jelentése tenger csillaga.

 

Július 14-én történt: 1789–ben a Bastille elfoglalásával Párizsban kitör a francia forradalom. 1931-ben Magyarországon életbe lép a szükségrendelet, a bankok két napig zárva tartanak. 1982-ben Londonban bemutatták a Pink Floyd The Wall címmű filmjét. 1995-ben Ópusztaszeren megtörténik a csaknem négy év alatt restaurált Feszty-körkép ünnepélyes szakmai átadása. 1826–ban e napon született Vasvári Pál író, történész, politikus.

 

Várható időjárás térségünkben: eleinte napos, 28 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1919-ben mérték Dobogókőn, ahol 3,2 C° volt. A legmelegebbet, 39,0 C°-ot Egerben regisztrálták 1908-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós patika (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudta, hogy Franciaország fogadja a világon a legtöbb turistát (81,4 millió fővel vezet az USA előtt)?


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.