Elkapták a gázolajtolvajokat

Helyi - szerző: KT

A Siklósi Rendőrkapitányság sikeresen derítette fel azt a gázolajlopási ügyet, aminek elkövetőire félmillió forint vérdíjat tűzött ki a harkányi sértett. A rendőrök négy férfit fogtak el, akik megalapozottan gyanúsíthatóak hétszáz liter gázolaj ellopásával.

 

 

Egy harkányi illetékességű mezőgazdasági vállalkozó feljelentése alapján indult nyomozás a Siklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik október 18-án 20 óra körüli időben a kerítést kibontva jutottak be a sértett harkányi ingatlanának területére, ahonnan az ott leállított, három darab traktorból mintegy hétszáz liter gázolajat tulajdonítottak el – tájékoztat a Rendőrség.

 

A Harkányi Rendőrőrs körzeti megbízottja és a Bűnügyi Osztály nyomozói által végzett adatgyűjtést követően került a hatóság látókörébe egy környékbeli négyfős társaság. A beszerzett adatok alapján megszervezett és végrehajtott rendőri intézkedések során a szóban forgó valamennyi személy elfogásra került. I. László 32 éves, K. Mihály 26 éves, K. Gábor 24 éves, valamint I. István 42 éves gyanúsítottak kihallgatásuk alkalmával beismerő vallomást tettek, melynek során az is kiderült, kinek és mennyi gázolajat értékesítettek.

 

Ezt követően a piaci árnál jóval alacsonyabb áron értékesített gázolaj egy része is lefoglalásra került, melyet a Siklósi Rendőrkapitányság vezetője Lubastyik Zoltán rendőr alezredes és Horváth János rendőr alezredes Harkányi Rendőrőrs parancsnoka személyesen adott át a sértettnek. A Siklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottak gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását kezdeményezi.