Három minőséget tanúsító okmányt kapott a harkányi kórház

Helyi - szerző: KT

Minőségügyi tanúsító okiratot vehetett át a harkányi kórház. Az átadó ünnepségen elmondták: a kórház mind a 290 dolgozójára szükség van ahhoz, hogy a minőségpolitikai nyilatkozatnak hosszú távon is eleget tudjanak tenni.

 

 

Nagyon nehéz fél év áll mögöttünk, hiszen egy olyan minőségügyi tanúsítványért dolgoztunk, ami egész Európa számára tanúsítja a kórház kezeléseinek minőségi színvonalát – mondta hétfőn dr. Péter Iván igazgató a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban azon az átadó ünnepségen, ahol az intézmény dolgozói átvehették a négy nyelven kiállított tanúsító okiratot. Az igazgató köszönetet mondott a kórház dolgozóinak, hogy kitartásukkal és munkájukkal megfeleltek mindannak az elvárás- és szempontrendszernek, ami a tanúsítvány odaítélésének elengedhetetlen feltétele.

 

A vezetők elkötelezettsége és a dolgozók együttműködési készsége kimagasló – idézett Kónyai Gyula abból az auditori jelentésből, amiben kiemelik azt is, hogy a minőségtanúsítási eljárás során a kórház nem vett igénybe külső szakértői segítséget. A Magyar Szabványügyi Testület ügyvezető igazgatója rámutatott: azt hihetnénk, hogy a dokumentum átvételével a munkának vége, pedig az igazi kihívás most kezdődik. Ezt a rendszert üzemeltetni és működtetni kell, de amint az értékelésből is kiderül, mindennek megvannak a feltételei.

 

Az intézmény részére három oklevelet adtak át, melyek közül az első a magyar egészségügyi ellátás standardja szerinti tanúsítvány. A második, ISO9001 szabvány oklevele tanúsítja 150 országban elfogadható módon az eljárásokat és a minőséget, míg a harmadik okmány az IQNet testületének szabályai szerint tanúsítja nemzetközi szinten a minőséget.