Baksai Tamás: a következő feladat a jövő építése

Helyi - szerző: KT

Közös sajtótájékoztatón adott számot együttműködésükről és intézményük viselt dolgairól dr. Péter Iván, a harkányi kórház főigazgatója, Hegyi Ákos fürdőigazgató és Baksai Tamás, Harkány polgármestere.

 

 

A feszes gazdálkodásnak és a strukturális átszervezéseknek köszönhetően eredményes évet zárt a harkányi kórház – mondta dr. Péter Iván, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház főigazgatója péntek reggel azon a hagyományteremtőnek szánt sajtótájékoztatón, ahol az intézmény az önkormányzattal és a fürdővel közösen ad számot viselt dolgairól. Megtudtuk: a város három nagy intézménye a színfalak mögött október óta folytat közös munkát, így már gyakorlattá vált, hogy péntekenként közös konzultációkat tartanak vezetőik.

 

A főigazgató hangsúlyozta: az egészségügyi intézmény nagymértékben javított üzemi eredményén, szilárd alapot nyújtva az éves előirányzat teljesítéséhez. Nagy reményeket fűznek a nemrég elkészült épületbővítményhez és az új épületszárnyhoz is, ahol európai színvonalon, modern, szállodai körülmények között kezelik majd a pikkelysömört és annak társbetegségeit.

 

Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő Zrt. igazgatója korábbi, kórházban teljesített megbízatásával kapcsolatban utalt vissza a főigazgató szavaira amikor elmondta, hogy az egészségügyi intézetnek a napokban két projektje is lezárult. Az új épületszárny megnyitása és az éttermi rész felett elkészült kardiológiai és neurológiai épületrész bővítése a város részére is előnyt jelent – fogalmazott a korábbi gazdasági vezető, rámutatva: a kórház számára is finanszírozási lehetőséget jelentő járóbeteg-ellátás olyan szakmai többletet hoz a város életébe, ami révén mentesülnek a harkányiak attól, hogy el kelljen elutazniuk a szakrendelések miatt Siklósra vagy Pécsre.

 

Mind a pénzügyi, mind a jogi helyzetet tekintve is kedvezően alakulnak az önkormányzati ügyek annak ellenére, hogy milyen állapotban vettük át október közepén – mondta Baksai Tamás. A jövő hét során szinte minden olyan számlát rendezni tud az önkormányzat, ami a múlt öröksége – jelentette ki Harkány polgármestere több, mint 250 millió forint tartozásra utalva.

 

Baksai Tamás elmondta: az önkormányzat ügyeinek tűzoltás jellegű rendbetétele után a következő fontos feladat a fürdő stabilizációja és tavaszi nyitásának biztonságba helyezése. Kiemelte: fontos, hogy a fürdő valamennyi szolgáltatása olyan színvonalon tudjon elindulni, ami mindenképp méltó Harkány hírnevéhez. A város első embere úgy véli, ehhez szintén szükség van a politika segítségére, ezért újfent Tiffán Zsolt országgyűlési képviselőhöz fordult, hogy még a 2014. évi költségvetésében kapjon a város segítséget. A feladat immáron a jövő építése – zárta szavait a polgármester.

 

Jövő héten kerül napirendre a rendezvények kérdése

 

Mintegy háromezer bejegyzésből áll az a rendezvénynaptár, ami a 2015. év eseményeit sorolja fel intézményi szinten. A programokat érintő, költségvetést is meghatározó kérdésekben a kulturális bizottság jövő héten fog dönteni. Az aktuális rendezvények időpontjáról lapunk interaktív módon fog tájékoztatást adni, a naptár bármikor elérhető lesz és mindig naprakész, aktuális információval szolgál az olvasónak.

 

Hegyi Ákos kérdésünkre korábbi nyilatkozatával kapcsolatban elmondta, hogy a fürdő fő profilja továbbra sem a rendezvényszervezés, de az éves, hagyománnyá vált és megszokott programok idén is a lehető legmagasabb színvonalon lesznek megtartva. Az igazgató a fürdőfesztivál mellett rámutatott a hosszú hétvégék rendezvényeire is, melyekre meglátása szerint hasonlóan nagy figyelmet kell fordítani. Hegyi Ákos elmondta: azon túl, hogy az ősz során népszerűvé vált éjszakai fürdőzéseket – tekintettel az érdeklődésre – a jövő évtől nem kizárt hogy ismét bevezetik, a harkányiak számára jövőre több kedvező lehetőség is elérhető lesz a fürdőjükben.